Onze Ketenpartners
De filosofie van EnSource is om local-for-local te werken. Dat betekent dat EnSource zoveel mogelijk samenwerkt met lokale partners. Elke partner in de energieketen levert een inbreng vanuit zijn kennis en expertise. Lees hieronder meer over onze ketenpartners.
EnSource levert energie, Wessels kachels levert de installatie.
Wij komen ter plaatse, luisteren naar de wensen van de klant en vertalen dat dan naar technische mogelijkheden, zegt Harrie Wessels van Wessels Kachels uit Sittard. In afstemming met de klant bouwen wij de installatie die het beste aansluit bij de mogelijkheden en de energiebehoefte.
Wessels levert biomassa installaties voor opwekking van warmte. Als brandstof kunnen pellets, houtsnippers en houtblokken worden gebruikt. Pellets zijn korrels biomassa gemaakt van houtafval. Zij leveren een hoog rendement; uit 1 kilo pellets haal je 5 kilowatt. Door de hoge verbranding zijn er zeer weinig asresten, minder dan 1%. Pellet kachels kunnen aangesloten worden op bestaande verwarmingsinstallaties. Pellets worden door heel veel partijen aangeboden, veel concurrentie. Dat houdt de prijs laag, nu en in de toekomst. Je bent als bedrijf niet meer afhankelijk van een gas of olieprijs die gedicteerd wordt.
Bij Eurocarbon in Sittard is een biomassa installatie op pellets al enige jaren met veel succes in bedrijf. Onderdeel van de installatie zijn waterbuffers. Overtollige warmte wordt hierin opgeslagen en terug geleverd aan de installatie als dat nodig is. Pieken in energieverbruik worden hiermee opgevangen. Thermische zonnepanelen zijn geïnstalleerd als ondersteuning voor de voeding van de buffer warmte. De installatie heeft een overcapaciteit en kan energie leveren aan andere bedrijven in de buurt.
We streven naar combinaties van vernieuwde energie en clusters van bedrijven, vertelt Wessels. Door het inzetten van verschillende vormen van hernieuwde energie zoals verbranding biomassa (pellets) in combinatie met zonne-energie, windenergie en aardwarmte maken we optimaal gebruik van de mogelijkheden. Als je dat dan ook nog samen doet met verschillende bedrijven ontstaat een energiecluster waarbij bedrijven energie kunnen afnemen van het cluster en overtollige energie uit eigen winning terug kunnen leveren aan het cluster. Een bedrijf blijft hierdoor zelf in control in zijn energievoorziening en is niet langer afhankelijk van de grote energiemaatschappijen die prijzen opleggen.
Als je toe bent aan een nieuwe verwarmingsketel dan is het de moeite waard om over te stappen op hernieuwde energie. Maar ook als je nog niet toe bent aan een nieuwe ketel is het te overwegen om over te stappen op hernieuwde energie. Je moet vooraf wel investeren in een nieuwe installatie, maar dat verdien je in 5 jaar terug. Daarna heb je veel lagere energiekosten en je bent onafhankelijk voor je eigen energievoorziening.
Geïnteresseerde bedrijven kunnen altijd contact met ons opnemen. Samen bekijken we dan vrijblijvend de mogelijkheden, de kosten en opbrengsten. Wij zijn er klaar voor, aldus Harrie Wessels.